"Укрфінжитло" може надати 12 тисяч кредитів за програмою "єОселя" у 2024 році

"Укрфінжитло" може видати кредит за державною програмою іпотек "єОселя" 10 тисячам людей у 2023 році та 12 тисячам у 2024 році.

Таку цифру назвав Андрій Тарасенко, керівник департаменту альтернативних продуктів і партнерських відносин Української фінансової житлової компанії ("Укрфінжитло"). Він розповів про ресурси організації, коли виступав на щорічній зустрічі девелоперів RED Connection by ЛУН.

Уже 4 176 українців скористалися програмою "єОселя". Загальна сума виданих кредитів на іпотеку — понад 6 млрд гривень, згідно з даними "Укрфінжитла". 68% з цих громадян — військовослужбовці ЗСУ за контрактом та силовики.

Найбільше квартир за програмою купили в Києві та Київській області – 643 та 1 144 відповідно. Також популярні Рівненська (252), Волинська (230), Вінницька (214) та Львівська (199) області.

Як писали "Ми-Україна" раніше, українські військовослужбовці роблять засідки на літаки російських окупантів навіть в сірій зоні. 

"Штурмові дії росіян відбуваються під супровід артилерії, мінометів, РСЗВ і без авіації ніяк. Вони велику ставку роблять саме на авіацію. Тому за 10 днів п'ять літаків і два гелікоптера було збито на нашому напрямку, бо зухвало вони залітають", - пояснив керівник МВА.

Головне

Міністерство енергетики України звернулося до Міжнародного агентства з атомної енергії з закликом пришвидшити розгортання місій МАГАТЕ на критичних для українських АЕС підстанціях.