Унаслідок обстрілів у Херсоні є поранені, – ОВА

Унаслідок обстрілів у Херсоні є поранені, – ОВА

Близько 7 ранку у вівторок, 12 грудня, російські окупаційні війська обстріляли центральну частину міста Херсон. Атака здійснювалась з захопленого лівобережжя Херсонщини.

Про це повідомив начальник міської військової адміністрації Херсона Роман Мрочко у своєму Telegram-каналі.

Внаслідок ранкового обстрілу отримав поранення 29-річний чоловік. Наразі його було ушпиталено.

Другим травмованим є чоловік 54 років. Його також доправлено до лікарні. На момент атаки з боку російських військ на Корабельний район Херсона чоловік перебував на вулиці.

В обласній військовій адміністрації також розповіли, що протягом минулої доби ворог здійснив 125 обстрілів Херсонщини. Росіяни випустили 597 снарядів з мінометів, артилерії, "Градів", танків, БПЛА та авіації. За словами очільника ОВА Олександра Прокудіна, по місту Херсон було випущено 43 снаряди.

Минулої доби противник поцілив у житлові квартали населених пунктів Херсонської області, гуртожиток та адміністративну будівлю в Херсоні. Загалом через це за 11 грудня загинула одна людина та ще чотири отримали поранення, додав начальник обласної військової адміністрації.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, окупаційне військо рф у ніч з 11 на 12 грудня вчергове атакувало Україну ударними безпілотниками типу Shahed та авіаракетами Х-59. Для атаки ворог використав 15 дронів-камікадзе та дві ракети. Як інформують Повітряні сили ЗС України, із загально кількості випущених по мирних містах та селах "шахедів" було збито дев'ять. 

Головне

Міністерство енергетики України звернулося до Міжнародного агентства з атомної енергії з закликом пришвидшити розгортання місій МАГАТЕ на критичних для українських АЕС підстанціях.