В Одесі бізнесмен намагався дати хабар військовому командуванню

В Одесі бізнесмен намагався дати хабар військовому командуванню

В Одесі бізнесмен намагався дати хабар військовому командуванню ОСУВ "Одеса" у сумі 200 тис. гривень.

Про це повідомила Спеціалізована антикорупційна прокуратура на сторінці у Facebook. Як зазначається, громадянина було викрито за процесуального керівництва прокурорів САП детективами НАБУ спільно з Департаментом військової контррозвідки СБУ.

Чоловік намагався надати командувачу оперативно-стратегічного угруповання військ "Одеса" 200 тис. грн неправомірної вигоди. Керівник приватної компанії намагався дати хабаря задля отримання окремого розпорядження для дозволу на вилов біоресурсів у забороненій зоні в прикордонні.

Дії бізнесмена кваліфікували за ч. 3 ст. 369 КК України. Наразі тривають першочергові слідчі дії.

Нагадаємо, Вищий антикорупційний суд оголосив вирок колишній в.о. начальника ГУ Державної податкової служби Одеської області, та її заступнику. Їх визнали винними у хабарництві і засудили до шести років ув'язнення. Також передбачено конфіскацію всього майна на праві власності. Підсудних було визнано у винними у пропозиції та передачі неправомірної вигоди у розмірі 25 тис доларів США керівнику структурного підрозділу регіональної прокуратури.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, співробітники Національної поліції затримали у Києві на хабарі заступника Директора Департаменту - начальника відділу Державної митної служби. За даними правоохоронців, посадовець за 2 000 доларів сприяв проходженню митного контролю через так званий "зелений коридор". Під час затримання у співробітника Державної митної служби виявили гроші, які він намагався заховати у кавовому паперовому стакані, повідомили в НПУ.

Головне

Міністерство енергетики України звернулося до Міжнародного агентства з атомної енергії з закликом пришвидшити розгортання місій МАГАТЕ на критичних для українських АЕС підстанціях.