В Пентагоні розповіли, коли пілоти ЗСУ можуть завершити навчання на F-16

В Пентагоні розповіли, коли пілоти ЗСУ можуть завершити навчання на F-16

Льотчики з України можуть завершити навчання на винищувачах F-16, що вони проходять у США, до закінчення 2024 року.

Про це заявив бригадний генерал, представник Пентагону Патрік Райдер під час відеобрифінгу.

"Залежно від рівня навичок льотчиків, тривалість навчання може становити 5-8 місяців. Отже, я припускаю, що ці пілоти закінчать навчання приблизно до кінця року, але точних строків наразі назвати не можу", - сказав він.

Райдер також зауважив, що українська група щодня продовжує льотну підготовку на авіабазі в Арізоні, ознайомлюючись спочатку з основами експлуатації F-16 в аудиторії та на тренажерах, а потім переходячи до польотів на реальних літаках.

3 січня два винищувачі F-16 з Норвегії будуть відправлені до Данії з метою тренування українських пілотів у використанні цих літаків.

Минулого року Норвегія оголосила про своє приєднання до зусиль Данії, Нідерландів та інших країн у забезпеченні літаків для потреб України.

Про аналогічне рішення заявила і Бельгія 4 січня. Відомо, що двомісні версії літака F-16 розмістять на данській авіабазі Скідструп із березня по вересень.

Також Бельгія відправить до Данії близько 50 осіб особового складу для навчання пілотів ЗСУ.

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, британське МЗС виступило із заявою на тлі застосування російською армією балістичного озброєння північнокорейського виробництва. Відомство закликало владу КНДР відмовитись від подальшої передачі боєприпасів агресору.

Головне

Міністерство енергетики України звернулося до Міжнародного агентства з атомної енергії з закликом пришвидшити розгортання місій МАГАТЕ на критичних для українських АЕС підстанціях.