В поліцейській дільниці Ірану стався теракт: 11 загиблих, є поранені

В поліцейській дільниці Ірану стався теракт: 11 загиблих, є поранені

На південному сході Ірану представники сепаратистської групи влаштували стрілянину у поліцейському відділку, в результаті чого загинуло щонайменше 11 осіб, ще кілька осіб отримали поранення.

Про це повідомляє The Independent.

"Внаслідок терористичного нападу на штаб-квартиру поліції у місті Раск загинуло 11 поліцейських, а інші отримали поранення", - повідомив заступник губернатора провінції Сістан і Белуджистан Алі Реза Мархематі.

Він також додав, що під час перестрілки було вбито кілька озброєних осіб.

Серед жертв були вищі офіцери поліції та солдати. Сам напад стався приблизно о другій годині ночі за місцевим часом 15 грудня в місті Раск, яке розташоване приблизно за 1 400 км від Тегерана.

За інформацією державного телебачення, відповідальність за атаку взяла сепаратистська група "Джейш аль-Адль" (Армія справедливості).

Ця група раніше взяла на себе відповідальність за теракт, що був скоєний терористом-смертником в автобусі у 2019 році, що призвело до загибелі 27 членів Революційної гвардії Ірану.

Нагадаємо, філіппінські збройні сили встановили підвищений рівень готовності після того, як стався вибух під час католицької меси в університеті на південному заході країни. В результаті чотири людини загинули, поранення отримали щонайменше 50.

Уряд підозрює ісламський теракт через події, які розгорнулися в Мараві в 2017 році, коли місто було облоговане бойовиками "Ісламської держави".

Як інформував "Ми-Україна" раніше, на Таврійському напрямку росіяни штурмують позиції по 80 разів на день.

Головне

Міністерство енергетики України звернулося до Міжнародного агентства з атомної енергії з закликом пришвидшити розгортання місій МАГАТЕ на критичних для українських АЕС підстанціях.