В росії вигадали черговий фейк про мобілізацію в Україні

В росії вигадали черговий фейк про мобілізацію в Україні

Російські пропагандисти вигадали новий фейк щодо мобілізації в Україні. Ворожими телеграм-каналами поширюється інформація про те, що столична влада припиняє всі виїзди з міста для "масового призиву всіх чоловіків".

Цю інформацію оприлюднив Центр протидії дезінформації.

Пропагандисти використовують повідомлення Служби відновлення і розвитку інфраструктури у Київській області про закриття мосту через канал у Вишгороді для поширення своїх маніпулятивних даних. Однак це повідомлення не відповідає дійсності, оскільки закриття мосту пов'язане з початком його капітального ремонту на дорозі Р-69 Київ - Вишгород - Десна - Чернігів, а не зі створення масової мобілізації.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Законопроєкт про мобілізацію: найбільш суперечливі норми та альтернативи

"Поширюючи такі маніпулятивні та неправдиві повідомлення, рашисти намагаються посіяти паніку в українському суспільстві", - пояснили представники ЦПД.

Раніше у мережі запустили фейк про хлопця, який нібито був вбитий співробітниками ТЦК у Білій Церкві, що в Київській області. При цьому цього разу такий фейк поширив нардеп.

Вперше таку інформацію почали публікувати ще наприкінці грудня Telegram-канали в Білій Церкві. Тоді повідомлялося, що співробітники забрали і до смерті побили хлопця. Жодних доказів цієї інформації тоді не було, а офіцер ЗСУ і блогер Анатолій Штефан "Штірліц" швидко спростував цей фейк.

Як інфомрував "Ми-Україна" раніше, суд поновив громадянина рф Богдана Львова на посаді судді Верховного суду.

Головне

Міністерство енергетики України звернулося до Міжнародного агентства з атомної енергії з закликом пришвидшити розгортання місій МАГАТЕ на критичних для українських АЕС підстанціях.