В росії вигадали черговий фейк про Залужного

В росії вигадали черговий фейк про Залужного

Російські пропагандисти розганяють в мережі чергове вкидання про головнокомандувача ЗС України Валерія Залужного. Цього разу вони поширюють наративи про нібито підбурювання головкомом військовослужбовців до вчинення державного перевороту на тлі повідомлень про його звільнення з посади.

"Генерал Залужний, після новин про свою відставку, закликав Сили оборони влаштувати демарш на Київ і захопити владу. Таке відеозвернення поширюють Telegram-канали з прокремлівською риторикою", - пише Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки.

Щоб вкидання виглядало більш реалістичним, пропагандисти підкріпили його фейковим відеозверненням головнокомандувача ЗСУ. За основу для його генерації було взяте реальне торішнє звернення Залужного з нагоди Дня Збройних сил України.

Відеоролик росіян наповненим притаманним для кремлівських пропагандистів набором наративів, як-от: "провал на фронті", "тотальна корупція в Україні", "солдатів відправляють на забій" та інші. 

Нагадаємо, раніше цього місяця ворожими пабліками став поширюватися черговий фейк щодо мобілізації в Україні. Російські телеграм-канал повідомили, що столична влада припинила всі виїзди з міста для "масового призова всіх чоловіків". 

Як писав "Ми-Україна" раніше, у січні російські медіа кинулись розповсюджують інформацію про наміри висадити десант поблизу Харкова

Головне

Міністерство енергетики України звернулося до Міжнародного агентства з атомної енергії з закликом пришвидшити розгортання місій МАГАТЕ на критичних для українських АЕС підстанціях.