В штурмах Авдіївки ворог все частіше застосовує техніку, - Барабаш

В штурмах Авдіївки ворог все частіше застосовує техніку, - Барабаш

Попри несприятливі погодні умови росіяни "все частіше і частіше" у штурмових діях навколо Авдіївки застосовують військову техніку. Також противник знову наростив кількість авіабомбових ударів по місту, розповів керівник Авдіївської МВА Віталій Барабаш.

"Ми не відчуваємо якогось послаблення ворога на нашому ворога. Навпаки, ворог тисне ще більше. Більше напрямків він застосовує у своїх штурмових діях.... Знову останнім часом вони почали активізували авіабомбові удари, в середньому 8-10 - за добу суто по громаді. На позиції їх більше летить", - зазначив він в ефірі телемарафону "Єдині новини".

За словами Барабаша, не зменшується і кількість обстрілів на Авдіївському напрямку. В середньому за добу їх відбувається кілька сотень, в певні дні кількість доходить до 500. Власне по самій Авдіївці противник відкриває вогонь 30-40 разів. 

За 16-17 грудня внаслідок обстрілів було поранено двоє цивільних. Чоловік 1963 року народження постраждав 17 числа. А от про жінку 1979 р.н. стало відомо тільки сьогодні, хоча ушкодження вона отримала ще позавчора. 18 грудня потерпіла своїми силами дісталась до лікарні, де їй було надано необхідну допомогу. 

Станом на 16 грудня у Авдіївці залишалось 1230 цивільних жителів. Ще п'ять осіб було вивезено, а відтак нині число цивільного наслеення зменшилось до 1225 людей. Переважно вони проживають у підвалах багатоквартирних та приватних будинків, однак зафіксовані  також випадки і проживання окремих осіб у квартирах багатоповерхівок на нижні поверхах.Охочих евакуюватися поменшало, зазначили в МВА.

Нагадаємо, днями в 47 ОМБр "Маґура" повідомили про підтягування росіянами додаткових сил на Авдіївський напрямок.

Як писав "Ми-Україна" раніше, упродовж тижня, що минув, російські війська здійснили понад 40 ракетних та 237 авіаційних ударів проти України, провели 410 обстрілів із РСЗВ.

Головне

Міністерство енергетики України звернулося до Міжнародного агентства з атомної енергії з закликом пришвидшити розгортання місій МАГАТЕ на критичних для українських АЕС підстанціях.