В Угорщині проведуть консультації з населенням щодо підтримки членства України в ЄС

В Угорщині проведуть консультації з населенням щодо підтримки членства України в ЄС

В Угорщині проведуть "консультації з населенням" щодо підтримки членства України в Європейському Союзі. Уряд країни наполягає на тому, аби громадяни не підтримали вступ України.

Про це заявив державний секретар угорського уряду Тамаш Менцер, передає угорське видання Alfahir.

"Сьогодні в Україні йде війна, тож якщо країна буде прийнята до Європейського Союзу, війна буде перенесена в спільноту, і велика частина ресурсів ЄС також піде на потреби України", - розповів Менцер у відеозверненні до населення.

У своєму коментарі він також наголосив, що вступ України в Євросоюз накладе на блок певні військові зобов'язання, що не є правдою. При цьому всі зобов'язання перед Україною країни-учасниці ЄС мають можливість окреслювати разом. Крім того, державний секретар говорив про те, що кошти, які були призначені для Угорщини, нібито будуть відправлені в Україну.

Також аргументом уряду Орбана щодо того, аби не приймати Київ у Європейський Союз, є "утиск угорських національних меншин". В Україні начебто забрали права в угорської громади, яка там проживає.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, у суботу, 28 жовтня, голова МЗС Угорщини Петер Сійярто заявив, що країна не погодиться на погодження 12-го пакету санкцій ЄС проти рф, якщо до нього увійдуть газова, нафтова й атомна сфери російської промисловості.

За словами Сійярто, Угорщина не допустила включити до списків санкцій ЄС віцепрем'єра рф Дениса Мантурова, "тому що він дуже допоміг Угорщині".

Головне

Міністерство енергетики України звернулося до Міжнародного агентства з атомної енергії з закликом пришвидшити розгортання місій МАГАТЕ на критичних для українських АЕС підстанціях.