В Україні вперше провели трансплантацію комплексу серце-легені (відео)

В Україні вперше провели трансплантацію комплексу серце-легені (відео)

Вперше в Україні команда київських і львівських трансплантологів виконала пересадку комплексу серце-легені.
Про це повідомив директор Інституту серця МОЗ України доктор медичних наук, професор Борис Тодуров.

"Першу трансплантацію комплексу серце-легені в Україні зроблено! Пацієнтка стабільна. Дякую всім, хто взяв участь у цій нелегкій операції. Співпраця з нашими львівськими колегами дає чудові результати", - зазначив Тодуров.

Нагадаємо, у липні в Україні, у Національній дитячій спеціалізованій лікарні "Охматдит", вперше провели трансплантацію кісткового мозку дитині з остеопетрозом.

“В Охматдиті вперше в Україні провели трансплантацію кісткового мозку дитині з остеопетрозом. Маленьку пацієнтку звуть Ангеліна, їй скоро виповниться п'ять. Рік тому дівчинці поставили страшний діагноз – мармурова хвороба”, - йдеться в повідомленні.

Як писали "Ми-Україна" раніше, в Україні уперше успішно трансплантували відразу два органи: підшлункову залозу та нирку. У той же день у тій самій лікарні у Львові медики виконали ще три складні трансплантації: легень, серця та печінки.

Головне

Міністерство енергетики України звернулося до Міжнародного агентства з атомної енергії з закликом пришвидшити розгортання місій МАГАТЕ на критичних для українських АЕС підстанціях.