В Україну повернули ще трьох дітей з ТОТ

В Україну повернули ще трьох дітей з ТОТ

Троє українських дітей повернули з тимчасово окупованих територій. За інформацією засновника фонду Save Ukraine Миколи Кулеби, який організовував цю місію, одному з них вісім років,  інші двоє - 18-річні брати.

Кулеба заявив, що це завершилася чотирнадцята рятувальна місія, під час якої в Україну повернули 14 дітей, з яких сім - діти, позбавлені батьківського піклування.

Один із врятованих, 8-річний Єлисей, жив із своєю бабусею на окупованій частині Херсонщини. Після смерті бабусі окупаційна влада відправила хлопчика в інтернат. Мати Єлисея, яка проживала в Одесі, не могла зустріти сина через свій стан здоров'я. Її двоюрідній сестрі не дозволили взяти хлопчика, навіть при наявності всіх необхідних документів.

Оскільки Єлисей перебував на території рф без батьківського піклування пів року, йому надали статус, що дозволяє віддати його в російську сім'ю. Після надання медичної допомоги мати Єлисея вирушила за сином, і після допитів ФСБ вона змогла забрати його з інтернату.

Інші двоє хлопців, брати Андрій та Михайло, вирішили не чекати на відправлення на фронт і самостійно повернулись до України, де їх розшукували як безвісти зниклих. Тепер вони у безпеці, і дітей чекає відновлення та повернення до нормального життя, повідомив Кулеба.

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, під час нічного артилерійського обстрілу Херсона 24 грудня армія рф завдала значних ушкоджень газовій мережі міста, зокрема Центрального району. 

Головне

Міністерство енергетики України звернулося до Міжнародного агентства з атомної енергії з закликом пришвидшити розгортання місій МАГАТЕ на критичних для українських АЕС підстанціях.