Вантажний корабель сів на мілину в Суецькому каналі: що відомо наразі (ОНОВЛЕНО)

Вантажний корабель сів на мілину в Суецькому каналі: що відомо наразі (ОНОВЛЕНО)

Суецький канал знову заблоковано. На мілину на одному із найбільш завантажених судноплавних маршрутів у світі сів великий суховантаж. Наразі відбуваються роботи з його визволення, пише Reuters.

За даними агентства Leth Shipping, це Xin Hai Tong 23 - суховантаж завдовжки 189 м - побудований у 2010 році, що ходить під прапором Гонконгу. Коментарів від керівництва каналу ще немає.

Як показує система відстеження суден Marine Traffic, наразі біля балкера працюють три єгипетські буксири, які намагаються зняти його з мілини.

ОНОВЛЕНО. Пізніше керівництво каналу повідомило про його розблокування. Xin Hai Tong 23 відтягнули до іншого району трьома буксирами після "аварійної несправності", через яку він припинив рух.

Як відомо, єгипетський Суецький канал є одним із найважливіших у світі водних шляхів, що з’єднує Північну Америку, Європу та Середземне море з Близьким Сходом та Азією. Він є ключовим транспортним каналом для безлічі товарів, включаючи нафту та природний газ. Його ширина складає всього 205 м.

Нагадаємо, 23 березня 2021 року один з найбільших контейнеровозів у світі - Ever Given - з 18 000 контейнерів на борту сів на мілину в Суецькому каналі. Внаслідок аварії 400-метрового корабля рух каналом було припинено. Це стало причиною багатоденного колапсу світових вантажоперевезень, що коштував глобальній торгівлі 400 млн доларів на годину. Визволити його з пастки вдалось лише за шість днів - 29 березня.

Як писав "Ми-Україна" раніше, в Одесі готуються відкрити для відпочивальників окремі пляжі. Втім одеситам не варто очікувати таких рішень від влади найближчими днями.

Головне

Міністерство енергетики України звернулося до Міжнародного агентства з атомної енергії з закликом пришвидшити розгортання місій МАГАТЕ на критичних для українських АЕС підстанціях.