Велика Британія вчергове надасть Україні новий пакет військової допомоги

Велика Британія вчергове надасть Україні новий пакет військової допомоги

Велика Британія надасть 2,5 мільярда фунтів стерлінгів військової допомоги для українських захисників. Про це повідомив прем'єр-міністр Великої Британії Ріші Сунак.

Відомо, що Сунак прибув до Києва з робочим візитом, де зустрінеться з президентом України Володимиром Зеленським.

"Прем'єр відвідає Київ сьогодні (у п'ятницю), щоб оголосити новий великий пакет підтримки й підтвердити тісне партнерство Британії та України",- написав уряд Великої Британії.

Варто зауважити, що від усієї суми фінансової допомоги 200 мільйонів буде витрачено на значний поштовх для швидкої закупівлі та виробництва тисяч військових БПЛА.

"Це буде найбільша поставка безпілотників до України з будь-якої держави. Більшість дронів буде виготовлено у Британії, і Міністерство оборони працюватиме з партнерами, щоб значно збільшити кількість БПЛА, наданих для оборони України", - йдеться в повідомленні.

Ймовірно, прем'єр-міністр підпише із українським президентом угоду про співпрацю у сфері безпеки, яка передбачає обмін розвідданими, кібербезпеку, медичну і військову підготовку.

Крім того, під час візиту до України Сунак зустрінеться з працівниками ДСНС.

"Я тут з одним повідомленням: Велика Британія не відступить. Ми будемо з Україною в її найтемніші години й у кращі часи, що прийдуть. Британія вже є одним з найближчих партнерів України, тому що ми визнаємо, що їхня безпека - це наша безпека", - наголосив глава британського уряду.

Нагадаємо, що Латвія надасть Україні новий пакет військової допомоги та укладе дві важливі угоди, що стосуються України. 

Як повідомляли "Ми-Україна", президент України Володимир Зеленський прибув до столиці Естонії, Таллінна, у рамках офіційного візиту 11 січня.

Головне

Міністерство енергетики України звернулося до Міжнародного агентства з атомної енергії з закликом пришвидшити розгортання місій МАГАТЕ на критичних для українських АЕС підстанціях.