Війна в Ізраїлі: Ердоган хоче стати посередником в конфлікті

Війна в Ізраїлі: Ердоган хоче стати посередником в конфлікті

Президент Туреччини Реджеп Тайїп Ердоган висловив свою готовність до будь-яких форм посередництва для вирішення конфлікту між Палестиною і Ізраїлем, включаючи обмін полоненими.

Про це пише Anadolu.

Після засідання уряду в Анкарі, Реджеп Тайїп Ердоган заявив, що Туреччина готова до різних видів посередництва, включаючи можливість обміну полоненими, якщо це буде необхідним для обох сторін. Він також підкреслив, що Туреччина продовжує активний дипломатичний контакт з метою забезпечення миру між Ізраїлем і Палестиною.

Турецький лідер закликав Ізраїль припинити бомбардування палестинських територій, а також закликав палестинців припинити переслідування цивільних жителів в Ізраїлі. Він підкреслив важливість дотримання етичних норм і моральних принципів навіть у часи війни, а також зазначив, що в справедливому мирі немає переможених.

Довідка.

7 жовтня ХАМАС, група бойовиків з Сектору Газа, вчинила напад на Ізраїль. Вони взяли в заручники, забрали життя сотень цивільних осіб і захопили деякі військові об'єкти. Увечері того ж дня ізраїльська армія (ЦАХАЛ) змогла відновити контроль над значною частиною захоплених територій. Крім того, терористи вивозили у сектор Гази ізраїльтян, зокрема, дітей, де знущалися над ними.

Відповідно до цього ізраїльський уряд оголосив про введення "стану війни" і запустив контртерористичну операцію під назвою "Залізні мечі". Протягом перших двох днів від початку війни ЦАХАЛ наніс тисячам цілей у Секторі Гази серйозні удари. Проте ізраїльське військове командування наголошує, що це лише початок операції, оскільки їхня мета - знищення групи ХАМАС.

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, російські хакери Killnet атакували урядові сайти Ізраїлю.

Головне