Виробник Taurus заявив, що зможе швидко поповнити запаси ракет у разі постачання Україні

Виробник Taurus заявив, що зможе швидко поповнити запаси ракет у разі постачання Україні

Виробник крилатих ракет Taurus заявив, що зможе швидко поповнити запаси ракет для Німеччини у разі постачання Україні.

Про це повідомило видання DW. Таким чином компанія Taurus Systems GmbH спростувала заяву експерта Соціал-демократичної партії Німеччини з питань оборони Йоганнеса Арльта. Напередодні останній заявив, що оборонна промисловість Німеччини не зможе швидко відновити запаси ракет, якщо почне постачать їх Україні.

Очільник компанії Taurus Systems Йоахім Кнопф повідомив, що швидке поповнення запасів ракет не є проблемою.

"У разі відповідного замовлення виробник готовий у найкоротший термін як розгорнути виробництво нових ракет Taurus, так і доопрацювати існуючі", - пояснив Кнопф.

Раніше, у листопаді 2023 року, компанія-виробник MBDA, якій належить Taurus Systems, робила аналогічну заяву. Тоді там заявили, що компанія може наростити виробництво крилатих ракет Taurus, а також інтегрувати в них нові технічні досягнення.

Нагадаємо, у Бундестазі відхилили резолюцію про постачання Україні далекобійних крилатих ракет Taurus, яку винесла на голосування фракція Християнсько-демократичного та Християнсько-соціального союзів. Ініціативу підтримали 178 депутатів, 485 виступили проти, троє утрималися.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, лідер німецької опозиції, глава Християнсько-демократичного союзу (ХДС) Фрідріх Мерц заявив, що далекобійні крилаті ракети Taurus, якби вони були передані Україні, могли б зруйнувати Кримський міст. Мерц вкотре закликав німецький уряд передати Україні ракети Taurus, які можуть зруйнувати "найважливіший маршрут постачання російських сил вторгнення".

Головне

Міністерство енергетики України звернулося до Міжнародного агентства з атомної енергії з закликом пришвидшити розгортання місій МАГАТЕ на критичних для українських АЕС підстанціях.