Влада Фінляндії тимчасово закрила п'ятий пункт пропуску "Вартіус" на кордоні з рф

Влада Фінляндії тимчасово закрила п'ятий пункт пропуску

Влада Фінляндії в суботу, 18 листопада, тимчасово закрила п'ятий пункт пропуску "Вартіус" на кордоні з росією через перенавантаження. Пізніше, 19 листопада, пункт знову відкрили.

Про це повідомило фінське видання Itlalehti. Як зазначається, у суботу 67 осіб подали заявки про надання притулку. Більшість із них були сомалійцями. Коли КПП закрили, понад 20 осіб довелося впустити до Фінляндії, адже російські прикордонники не впустили нікого назад.

Велика кількість охочих отримати притулок у Фінляндії приїжджають до прикордонного пункту на велосипедах, а деякі повнолітні чоловіки також користуються дитячими велосипедами.

"Поведінка останньої групи з 20 осіб, яка була вчора ввечері, виглядала так, ніби вони не хотіли приїжджати до Фінляндії", - повідомив начальник контрольно-пропускного пункту "Вартіус" Йоуко Кіннунен.

Зранку в неділю, 19 листопада, КПП продовжив роботу. Кільком особам вже надали притулок в країні. При цьому ситуація на кордоні досі залишилася напруженою.

Нагадаємо, Фінляндія закрила чотири пункти пропуску (Ваалімаа, Нуйямаа, Іматра і Нійрала) на кордоні з росією вранці суботи, 18 листопада, через стрімке зростання кількості мігрантів, яких російська влада пропускає без необхідних документів. У регіоні залишиться лише один залізничний переїзд.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, Фінляндія в п'ятницю, 17 листопада, оголосила про надання Україні нового пакету військової допомоги. Зеленський висловив подяку фінському президенту Саулі Нііністьо та уряду країни за рішення.

Головне

Міністерство енергетики України звернулося до Міжнародного агентства з атомної енергії з закликом пришвидшити розгортання місій МАГАТЕ на критичних для українських АЕС підстанціях.