Влада рф відключає опалення у тюрмах, щоб ув’язнені охочіше йшли воювати, - Bild

Влада рф відключає опалення у тюрмах, щоб ув’язнені охочіше йшли воювати, - Bild

Російська влада відключає опалення у в'язницях, щоб стимулювати ув'язнених йти на війну проти України. Про це розповіла засновниця проекту "Русь сидить" Ольга Романова в інтерв'ю Bild.

За її словами, в багатьох установах відключають опалення, сподіваючись, що це змусить ув'язнених активніше вступати в ряди військових, особливо у тих регіонах росії, де температура впала до -35°C. Таким чином, за допомогою холоду Путін прагне зміцнити свої війська.

"З цієї причини вони просто відключили їм опалення при мінусовій температурі. Тим самим умови в тюрмах повинні стати нестерпними, щоб чоловіки, які там знаходяться, їхали в Україну", - заявила Романова.

Вона також підкреслила, що в росії є три категорії населення, до яких більшість не відчуває співчуття, коли вони гинуть на фронті. Це ув'язнені, національні меншини з бідних регіонів поза Москвою та нові громадяни.

"Поки ці три групи ведуть війну та вмирають в Україні, Путін може створювати ілюзію нормальності для інших", - додала вона.

За її словами, в російських в'язницях все частіше намагаються залучити до служби жінок-ув'язнених. На даний момент близько 1000 росіянок приймають участь у воєнних діях в Україні.

З початком сильних морозів проблеми з опаленням, численні поломки труб і батарей призвели до реальної кризи в росії. В 19 регіонах рф мешканці залишилися без опалення, а деякі з них також втратили світло і водопостачання.

Сама критична ситуація виникла в Підмосков'ї. У кількох містах, що оточують Москву, люди вимушені розпалювати вогнища на вулицях, щоб якось зігрітися. Варто відзначити, що йдеться не про віддалені села, а про такі міста, як Електросталь, Подольськ, Воскресенськ, Солнечногорск, Королев, Хімки і так далі.

Як писав "Ми-Україна" раніше, румунські фермери заблокували рух вантажівок на кордоні з Україною.

Головне