Влада США подала позов проти Tesla: на заводах відкрито дискримінують чорношкірих працівників

Влада США подала позов проти Tesla: на заводах відкрито дискримінують чорношкірих працівників

Незалежна комісія федерального уряду США з громадянських прав подала позов проти компанії Tesla через виявлені факти дискримінації чорношкірих співробітників автовиробника. Про це пише Reuters.

У позовних документах вказано, що расові утиски та відкриті образи були зафіксовані на ключовому заводі виробника електрокарів, який знаходиться у Фремонті (Каліфорнія). Окрім словесних образ, чорношкірим працівникам доводилось неодноразово зустрічати в виробничих приміщеннях, також ліфтах та туалетах графіті зі свастикою та петлями.

"Щонайменше з 2015 року і дотепер чорношкірі працівники Tesla Enterprises у Фремонті постійно піддаються ворожому ставленню, расовим образам, заснованим на загальних стереотипах, та образливим епітетам, серед яких слово на літеру "н", "мавпа" та інші", - вказано у позові американського держагентства.

Також у скарзі зазначається, що керівництво заводу про ситуацію, що склалась, знало, проте обрало у неї втручатися.

Комісія у позові вимагає сплату Tesla компенсацій та штрафів, а також наказ, який вимагав би від автовиробника переглянути свою соціальну політику.

"Якщо втручається федеральний уряд , це, безумовно, підвищить довіру до заяв. Великі інституційні інвестори, такі як пенсійні фонди, будуть дуже стурбовані такою поведінкою", - прокоментував позов Стівен Діамант, професор права в університеті Санта-Клара.

Як писав "Ми-Україна" раніше, раніше цього місяця сенаторка США від демократів Елізабет Воррен заявила в Капітолії, що необхідно розслідувати дії мільярдера Ілона Маска після того, як він наказав вимкнути мережу Starlink поблизу тимчасово окупованого Криму, щоб завадити українським атакам на російський флот.

Головне

Міністерство енергетики України звернулося до Міжнародного агентства з атомної енергії з закликом пришвидшити розгортання місій МАГАТЕ на критичних для українських АЕС підстанціях.