Ворог продовжує обстріли прикордоння Харківщини: є загиблі та поранені

Ворог продовжує обстріли прикордоння Харківщини: є загиблі та поранені

Російське окупаційне військо продовжує терор населення на прикордонних регіонах Харківщини. Внаслідок ворожих ударів є загиблі та постраждалі, заявили у Офісі генерального прокурора.

"Окупанти систематично обстрілюють м. Вовчанськ з артилерії та авіації. За 11 травня ворог скинув на місто щонайменше 16 авіабомб. За ніч 12 травня ще три… двоє мирних жителів загинули та двоє були поранені.

12 травня вночі внаслідок атак по місту постраждала родина. Загинула жінка, двоє її синів та чоловік отримали поранення. Також ще один чоловік 39 років та 83-річна жінка отримали травми", - зазначили у ОГПУ. 

Також у відомстві додали, що росіяни знищили та пошкодили у Вовчанську низку житлових будинків та обʼєктів цивільної інфраструктури.

Крім того окупанти атакували село Одноробівка Золочівської ОТГ Богодухівського району та поранили 19-річного хлопця, а також обстріляли село Глибоке, де загинув чоловік.

Прокуратура Харківської області за фактами обстрілів розпочала досудові розслідування через порушення законів та звичаїв війни (ст. 438 КК України).

Як повідомляли "Ми-Україна", олова Харківської ОВА Олег Синєгубов заявив, що у Харківській області збільшилась "сіра зона" та кількість населених пунктів, де точаться бої.

Головне