Ворог відучора став активно стягувати під Маріуполь жилу силу, техніку та БК, - Андрющенко

Ворог відучора став активно стягувати під Маріуполь жилу силу, техніку та БК, - Андрющенко

Російське окупаційне військо активізувало нарощування накопичення військової техніки, боєприпасів та живої сили під Маріуполем та у Маріупольському районі. Істотне збільшення транспортних потоків було помічено напередодні, 18 січня, розповів радник міського голови окупованого міста Петро Андрющенко. 

Домінуючими напрямками перекидання сил стали північний-захід Маріупольського району та в район Волноваха-Вугледар. 

"Зростає кількість колон, машин і логістичних транспортних потоків. Туди росіяни стягують велику кількість резервів та утримують їх там. Щонайменше 10 000 постійно там дислокуються і їхня кількість зростає. От вчора ми побачили, що з трьох напрямків туди одночасно відбувається накопичення - з Запорізького (Пологи і Бердянський напрямки), безпосередньо з рф їдуть, частина їде з Приазовської зони Маріупольського району через Маріуполь на північ Донеччини", - розповів Андрющенко в ефірі марафону "Єдині новини". 

18 січня також було помічено вели колону вантажівок з БК, які рухались в напрямку с. Мелекіне. Йдеться про щонайменше 14 вантажних машин.

"Це означає, що росіяни розширюють кількість своїх військових баз і казарм вздовж Азовського моря. Це знову про накопичення резервів і військового контингенту, який перебуває у цьому військовому логістичному хабі від Маріуполя до Бердянська. Це свідчить, про те, що росіяни точно не збираються знижувати свою наступальну активність", - зазначив радник мера Маріуполя. 

Андрющенко спрогнозував, що, ймовірно, підтягнуті сили будуть застосовані ворогом для посилення тиску поблизу Мар'їнки та Вугледару. 

За його словами, на цей напрямок окупанти стягують "не мобіків, не "штормівців" та не біосміття, яке кидають на м'ясні штурми", а регулярну армію - підготовлених та укомплектованих росіян. 

Нагадаємо, раніше Андрющенко закликав українських громадян якомога швидше виїздити з Маріуполя, поки така змога ще є. За його прогнозом, одразу після "виборів Путіна" у березні місто буде закрите, а влітку з нього розпочнеться депортація.

Як писав "Ми-Україна" раніше, в ОСУВ "Таврія" підрахували, що нині росіяни тримають на Авдіївському напрямку понад 40 000 військових.

Головне

Міністерство енергетики України звернулося до Міжнародного агентства з атомної енергії з закликом пришвидшити розгортання місій МАГАТЕ на критичних для українських АЕС підстанціях.