Ворог вночі атакував південь "шахедами": як впоралась ППО

Ворог вночі атакував південь

Військовослужбовці рф у ніч на 8 січня атакували південні області України вісьмома ударним безпілотниками типу Shahed-131/136. Всі повітряні загрози українські захисники неба ліквідували, інформують Сили оборони півдня України.

Цієї ночі ворог скеровував дрони-камікадзе по Одещині та Миколаївщині з Чорного моря. 

"Сім безпілотників захисники неба зі складу повітряного командування "Південь", угруповання різнорідних сил ВМС та МВГ інших складових Сил оборони знищили саме в Одеській області, ще один - у Миколаївській області", - вказано у дописі.

Зафіксоване займання внаслідок падіння уламків одно зі знищених "шахедів". Пожежа сталась на відкритій території в межах Одеського району. Обійшлося без руйнувань та травмованих.

Як відомо, російська армія вранці 8 січня атакувала мирні українські міста та села зі стратегічної авіації, випустивши крилаті ракети, балістику та "Кинджали". Вибухи лунали у Дніпрі, Кривому Розі, Чернігові, Харкові та інших. В останньому зокрема ворог бив по промислових обʼєктах обласного центру, є одна постраждала. У м. Зміїв (Чугуївський район) прилетіло по будинку, під завалами можуть бути люди.

Нагадаємо, у Запоріжжі 8 січня прогриміло п'ять вибухів. По місту росіяни вгатили балістикою та крилатими ракетами, є постраждалі.

Як писав "Ми-Україна" раніше, 7 січня втрати російської армії у війні проти України зросли на ще 440 солдатів. Сили оборони України також утилізували дев'ять танків, 14 бойових броньованих машин, 13 артилерійських систем та 11 дронів.

Головне

Міністерство енергетики України звернулося до Міжнародного агентства з атомної енергії з закликом пришвидшити розгортання місій МАГАТЕ на критичних для українських АЕС підстанціях.