Ворог вперше атакував Нікополь БПЛА з камерами нічного бачення: що відомо

Ворог вперше атакував Нікополь БПЛА з камерами нічного бачення: що відомо

Російські загарбники вперше атакували Нікополь Дніпропетровської області дронами з камерами нічного бачення. Про це повідомив очільник Нікопольської районної військової адміністрації Євген Євтушенко.

За його словами, раніше ворог використовував БПЛА лише на фронті.

"Атака БПЛА свідчить про використання росіянами нових дронів з камерами нічного бачення. Подібні дрони вже довгий час використовуються на фронті, але на території району це перший випадок", - зазначив Євтушенко.

Варто зауважити, що внаслідок атаки цивільні жителі залишились неушкодженими. Внаслідок російської агресії частково пошкоджено два приватні будинки, господарчу споруду та лінію електромережі.

Зазначається, що безпілотники, які росія почала використовувати під час обстрілів по Україні здатні обходити системи РЕБ. Для їх використання не потрібні вмілі оператори, дрон точніше вражає ціль та може довше літати. 

Нагадаємо, що співробітники Держприкордонслужби за допомогою дронів атакували російських загарбників під Куп'янськом та Бахмутом, в результаті було ліквідовано двох окупантів.

Як писав телеканал "Ми-Україна" раніше, Повітряні сили Збройних Сил України на даний момент не можуть підтвердити інформацію про збиття Shahed з реактивним двигуном.

Головне

Міністерство енергетики України звернулося до Міжнародного агентства з атомної енергії з закликом пришвидшити розгортання місій МАГАТЕ на критичних для українських АЕС підстанціях.