Ворог знову вдарив по прифронтовій ТЕС ДТЕК: шестеро поранених

Ворог знову вдарив по прифронтовій ТЕС ДТЕК: шестеро поранених

Військовослужбовці рф укотре обстріляли одну з теплоелектростанції ДТЕК на прифронтовій території. В компанії повідомили про наявність травмованих в результаті атаки енергетиків. 

Поранень зазнало шестеро співробітників. Усім їм надано необхідну лікарську допомогу та госпіталізовано. 

"Серйозно пошкоджено обладнання теплоелектростанції. В ці хвилини ліквідовуємо наслідки атаки", - поінформували в ДТЕК. 

За підрахунками компанії, від старту опалювального сезону 2023-2024 російські загарбники атакували ТЕС, що перебувають у власності ДТЕК, близько 40 разів. 

За даними Міненерго, на сьогодні на Донеччині без світла залишається 75 населених пунктів (42 000 точок обліку), у Запорізькій області- 50 (більш як 3700 абонентів). На Харківщині через бойові дії знеструмлено 15 500 домогосподарств у 64 містах та селах, а у Херсонщині без напруги області 45 населених пунктів (25 800 точок обліку).

До цього одна з прифронтових ТЕС компанії потрапила під обстріл у ніч проти 16 лютого. Того разу постраждало лише обладнання, люди-ні. До цього аналогічний випадок стався 13 числа.

Нагадаємо, очільник Мінрозвитку громад Олександр Кубраков зауважив, що росіяни продовжують бити по енергетиці України, однак цієї зими у них нова мета. Торік, обстрілюючи енергетичну інфраструктуру, окупанти хотіли занурити нашу країну у пітьму, цієї зими агресор старається завдати якомога більших збитків економіці - "намагаються відключити від енергосистеми наші ключові промислові регіони".

Як писав "Ми-Україна" раніше, у лютому голова Міненерго Герман Галущенко та єврокомісарка з питань енергетики Кадрі Сімсон провели двосторонні перемовини, в ході яких обговорили відновлення енергосистеми України після російських атак, ситуацію на окупованій Запорізькій АЕС, транзит газу та інші питання. Однією з тем стало нарощування пропускної здатності для українського експорту електроенергії. 

Головне

Міністерство енергетики України звернулося до Міжнародного агентства з атомної енергії з закликом пришвидшити розгортання місій МАГАТЕ на критичних для українських АЕС підстанціях.