Втеча на надувних фламінго: ухилянти вчергове намагаються незаконно перетнути державний кордон

Втеча на надувних фламінго: ухилянти вчергове намагаються незаконно перетнути державний кордон

Прикордонники відділення "Грушово" Мукачівського прикордонного загону затримали двох чоловіків, які намагалися незаконно перетнути кордон з Румунією. Про це повідомляє пресслужба ДПСУ.

"Для здійснення свого задуму зловмисники обрали річкову ділянку, де держрубіж пролягає річкою Тиса. Один із плавців є жителем Закарпаття, інший приїхав з Полтавщини", - йдеться в повідомленні.

Відомо, що житель Закарпатської області пообіцяв своєму товаришеві супроводити його в сусідню країну. Чоловік забезпечив свого товариша гідрокостюмом та надувним дитячим колом.

"Себе закарпатець убезпечив надувними дитячими нарукавниками із рожевими фламінго. Про те, що глибина Тиси на напрямку їх руху сягає чотирьох метрів, а ширина майже 50 метрів і, що у річці вже потонули майже два десятки чоловіків - провідник волів мовчати", - розповіли прикордонники.

Варто зауважити, що за таку послугу житель Закарпатської області планував отримати 3200 доларів.

Стосовно затриманих складено протоколи про адмінправопорушення, передбачене ст. 204-1 КУпАП "Незаконне перетинання або спроба незаконного перетинання державного кордону України".

Нагадаємо, що співробітники Держприкордонслужби повідомили про викриття та знешкодження групи осіб, брали участь в незаконному переправленню "ухилянтів" з України у Словаччину через держкордон. Виявити злочинців допомогли камери спостереження, які зафіксували їх рух поблизу українсько-словацького кордону

Як повідомляли "Ми-Україна", на Закарпатті співробітники Державної прикордонної служби затримали чоловіка, який три дні блукав горами у спробі знайти кордон із Румунією та втекти з України

Головне

Міністерство енергетики України звернулося до Міжнародного агентства з атомної енергії з закликом пришвидшити розгортання місій МАГАТЕ на критичних для українських АЕС підстанціях.