WSJ: розвідка США дізналась про плани ПВК "Вагнер" передати "Хезболлі" ЗРГК "Панцир-С1"

WSJ: розвідка США дізналась про плани ПВК

Американські розвідники володіють даними стосовно намірів російської ПВК "Вагнер" передати шиїтському парамілітарному угрупованню "Хезболла" зенітно ракетно-гарматний комплекс російського виробництва "Панцир-С1". Про це із посиланням на дані WSJ, пише Reuters.

Такі комплекси здатні перехоплювати пілотовані та безпілотні засоби повітряного нападу, а також вести боротьбу з легкоброньованими наземними цілями.

Видання пише, що "Панцир-С1" може потрапити до рук бойовиків "Хезболли" через територію Сирії.

Одне з джерел WSJ з числа американських чиновників зазначило, що Вашингтон офіційно не підтверджував відправлення комплексу. Проте офіційні особи США "стежать за дискусіями за участю "Вагнера" та "Хезболли".

У ПВК "Вагнер" на запит Reuters стосовно цього ще не відповіли. 

Ліванська "Хезболла" час від часу здійснює обстріли ізраїльської території з того часу, як її палестинський союзник ХАМАС напав на Ізраїль 7 жовтня. 

Нагадаємо, 1 листопада росЗМІ повідомили, що ПВК "Вагнер" поновила набір, тепер найманцями командує син Пригожина Павло. Як зазначається, він очолив підрозділ "Росгвардії", в склад якого і ввійшли "вагнерівці". Нині до ПВК начебто набирають не в'язнів, а цивільних людей.

Як писав "Ми-Україна" раніше, Керівник американського зовнішньополітичного відомства Ентоні Блінкен у п'ятницю, 3 листопада, приземлився в аеропорту Бен-Гуріон в Ізраїлі. Цей візит Держсекретаря США став третім від початку війни в країні. Держсекретар США, як очікується, закликає ізраїльський уряд до тимчасового зупинення бойових дій у Секторі Гази

 

 

Головне

Міністерство енергетики України звернулося до Міжнародного агентства з атомної енергії з закликом пришвидшити розгортання місій МАГАТЕ на критичних для українських АЕС підстанціях.