З тимчасово окупованих територій повернули ще 10 українських дітей

З тимчасово окупованих територій повернули ще 10 українських дітей

До України вдалося повернути ще 10 українських дітей, які опинилися в окупації від початку повномаштабного вторгнення країни-агресорки. Про це повідомив співзасновник організації Save Ukraine Микола Кулеба.

“Щоразу, коли звертаються до нас за допомогою, ми розуміємо усі ризики та всю небезпеку для дітей. Там, під владою окупанта, наші діти позбавлені будь-яких прав і звичайного щасливого дитинства. Тому часу на зволікання немає. Ми одразу починаємо діяти“, - зазначив Кулеба. 

Відомо, що неповнолітніх дітей змушували співати гімн ворога та писати листи російським загарбникам.

“І це особливо цинічно з боку окупантів - примушувати дітей писати листи військовим, які вбивають їхніх батьків, матерів, братів та сестер, а також прославляти країну, яка позбавила їх спокійного життя“, - додав співзасновник благодійної організації Save Ukraine.

Варто зазначити, що одна дитина народилась в окупації. Вагітна жінка не змогла виїхати на підконтрольну Україні територію. Дитині не зробили жодного щеплення.

“У пологовий їхали через кільканадцять російських блокпостів. Ледь домовилися з військовими пропустити їх у пологовий. Нове життя народжувалося під вибухи. Додому їх виписали через чотири години після пологів, так і не зробивши дитині жодного щеплення“, - розповів Кулеба.

Зазначається, що організації вдалося повернути в Україну 261 дитину.

Нагадаємо, що росія намагається зірвати евакуацію дітей з Куп'янського району Харківщини, який перебуває під постійними обстрілами. Для цього окупанти використовують свої пропагандистські ресурси.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, з тимчасово окупованої території Херсонської області повернули дві родини з дітьми та підлітка-сироту. 

Головне

Міністерство енергетики України звернулося до Міжнародного агентства з атомної енергії з закликом пришвидшити розгортання місій МАГАТЕ на критичних для українських АЕС підстанціях.