За 12 000$ покатались на човнику: як ухилянтів "кинули на гроші"

За 12 000$ покатались на човнику: як ухилянтів

Біля кордону з Молдовою прикордонники затримали чотирьох ухилянтів, яких ділки за 12 тис. доларів покатали на човні, замість незаконного перевезення за кордон.

Про це повідомила пресслужба Державної прикордонної служби України в Telegram-каналі. Як зазначається, троє з чотирьох порушників, яких затримали співробітники Держприкордонслужби, були в церковному вбранні.

Тільки один із "батюшок" виявився справжнім, саме він наділив інших двох рясами. Наразі він є кліриком Української православної церкви Московського патріархату, а раніше був протоієреєм у казначействі Києво-Печерської Лаври. Усі четверо осіб намагались нелегально покинути територію України.

Водночас, як виявилось, ділки, які обіцяли перевести чотирьох військовозобов'язаних за кордон, теж були несправжніми. Вони покатали ухилянтів човном по озеру Кагал і висадили їх на протилежному березі. Кожен із "паломників" заплатив за це ділкам по 4 тис. доларів. Однак берег, на який їх висадили, це досі територія України.

Прикордонники Ізмаїльського загону пояснили чоловікам, що "Україна – це не Молдова" і склали протоколи про адміністративне правопорушення за спробу незаконного перетинання державного кордону.

Нагадаємо, у Закарпатській області затримали чоловіка, який вже вчетверте "штурмував" кордон. Цього разу він вдягнув рожеву шапку, аби здаватись дитиною. Ухилянт вирішив перепливати повноводну Тису на надувному матраці.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, ухилянт намагався втекти за кордон за хабар 1500 євро. У пункті пропуску "Устилуг" під час прикордонного контролю у чоловіка не виявили документів, які підтверджують мету виїзду.

Головне

Міністерство енергетики України звернулося до Міжнародного агентства з атомної енергії з закликом пришвидшити розгортання місій МАГАТЕ на критичних для українських АЕС підстанціях.