За добу окупанти 117 разів обстріляв Херсонщину, є загиблий та поранені

За добу окупанти 117 разів обстріляв Херсонщину, є загиблий та поранені

За минулу добу, армія окупантів 117 разів обстріляля Херсонщину, загинула одна людина, п'ятеро поранені. 

Про це повідомив голова ОВА Олександр Прокудін.

"За минулу добу противник здійснив 117 обстрілів, випустивши 574 снаряди з мінометів, артилерії, "Градів", танків, ПТРК, авіації та БПЛА. По місту Херсон ворог випустив 32 снаряди", - зазначив він.

Окупанти поцілили у житлові квартали населених пунктів, будівлю навчального закладу, підприємство та територію інженерної споруди у Херсонському районі, бібліотеку та підприємство у Херсоні.

Нагадаємо, на фронті минулої доби відбулось близько 100 бойових зіткнень. Минулої доби російські окупанти завдали три ракетних та 59 авіаційних ударів, здійснили 54 обстріли з РСЗВ. Є загиблі та поранені серед мирного населення, руйнувань зазнали житлові будинки та інша цивільна інфраструктура.

Під артилерійським вогнем армії рф опинилися 130 населених пунктів Чернігівської, Сумської, Харківської, Луганської, Донецької, Запорізької та Херсонської областей.

Як писали "Ми-Україна" раніше, загальні бойові втрати ворога у війні проти України збільшились на ще 970 загарбників. Наші оборонці за учорашній день також знищили дев'ять танків, 24 бойові броньовані машини, 26 артилерійських систем, літак та чотири одиниці спецтехніки.

Таким чином від початку повномасштабної війни рф в Україні окупаційне військо втратило майже 286,9 тис. військовослужбовців.

 

 

 

Головне

Міністерство енергетики України звернулося до Міжнародного агентства з атомної енергії з закликом пришвидшити розгортання місій МАГАТЕ на критичних для українських АЕС підстанціях.