За останні тижні втрати рф значно зросли, - Буданов

За останні тижні втрати рф значно зросли, - Буданов

Втрати російських окупантів в ході спроб захоплення Авдіївки, що на Донеччині, суттєво зросли в останні тижні.

Про це заявив начальник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Кирило Буданов у коментарі для видання Financial Times, передає ГУР МОУ.

В США пишуть, що від початку штурмів в районі Авдіївки у жовтні, росіяни втратили понад 13 000 осіб і більше 220 бойових машин. Голова ГУР підкреслив, що останніми тижнями ці цифри ще зросли. Більше деталей він не розповів.

Неназваний західний чиновник у коментарі FT висловив припущення, що у листопаді 2023 року середня втрата російських силовиків становила 1000 осіб щоденно внаслідок поранень та загибелі.

Він додав, що Україна успішно утримує "сильну оборонну позицію" навколо міста Авдіївка.

Також Буданов висловив сумнів у здатності Москви адекватно компенсувати втрати своїх військ та снарядів, навіть при підтримці Північної Кореї.

Керівник українських спецслужб підкреслив важливість продовження тиску на рф, зокрема в Криму, через атаки з повітря, використання морських ударних безпілотників та проведення конфіденційних спецоперацій.

"Наші підрозділи (минулого року, - ред.) неодноразово входили до Криму", - наголосив Кирило Буданов, додаючи, що активні дії спецпризначенців будуть продовжуватися і надалі.

За словами начальника ГУР, одним з пріоритетів відповідних місій є руйнування логістики російської окупаційної армії на тимчасово окупованому півострові.

Як писав "Ми-Україна" раніше, польські фермери анонсували великий протест через імпорт зерна з України.

Головне

Міністерство енергетики України звернулося до Міжнародного агентства з атомної енергії з закликом пришвидшити розгортання місій МАГАТЕ на критичних для українських АЕС підстанціях.