Забезпечення війська дронами і снарядами: Зеленський знову зібрав Ставку

Забезпечення війська дронами і снарядами: Зеленський знову зібрав Ставку

Президент України Володимир Зеленський 26 січня провів засідання Ставки Верховного Головнокомандувача, де заслухав доповіді командувачів та Валерія Залужного. Про це глава держави повідомив у себе в Telegram-каналі.

"Провів Ставку. Авдіївка, Куп’янськ, південь - усі найважливіші напрямки наших дій. Детальні доповіді Головкома Залужного, командувачів Сирського, Тарнавського, Москальова, Гнатова й інших", - зазначив Володимир Зеленський.

Крім того на засіданні обговорювалося питання забезпечення українського війська боєприпасами та безпілотниками.

"Ще один фокус уваги - снаряди. Пошук нових контрактів, взаємодія з партнерами щодо ритмічності МТД, постійне нарощування власного виробництва. Також дрони, робота над збільшенням як обсягів, так і дальності застосування", - йдеться у повідомленні.

Також Володимир Зеленський зазначив, що заслухав доповідь про захист прифронтових та прикордонних територій від російського повітряного терору. 

"Доручив підготувати детальні плани подальшого прикриття міст, громад і критичних обʼєктів з повітря", - повідомив український президент.

Як повідомляли "Ми-Україна", президент України Володимир Зеленський 24 січня викликав міністра оборони Рустема Умєрова, головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного, начальника Генштабу ЗСУ Сергія Шапталу, очільника Головного управління розвідки Кирила Буданова та главу Служби безпеки України Василя Малюка, щоб обговорити ситуацію з російським літаком Іл-76, який впав у росії.

Головне

Міністерство енергетики України звернулося до Міжнародного агентства з атомної енергії з закликом пришвидшити розгортання місій МАГАТЕ на критичних для українських АЕС підстанціях.