Захід має конфіскувати заморожені активи рф до виборів у США, - Кая Каллас

Захід має конфіскувати заморожені активи рф до виборів у США, - Кая Каллас

Захід повинен конфіскувати заморожені активи росії до виборів у США. Про це заявила прем'єр-міністр Естонії Кайя Каллас.

"Вибори – це завжди турбулентний час. Завжди краще зробити все можливе до важливих виборів", - заявила прем’єрка Естонії на полях Мюнхенської безпекової конференції.

На її думку, конфіскація російських коштів стала б додатковим інструментом, який, разом з військовою допомогою Україні та заходами щодо політичної ізоляції рф, міг би допомогти закінчити війну.

Слова Каллас є ще однією ознакою стурбованості Європи тим, як можливе повернення Дональда Трампа до Білого дому може вплинути на політику Заходу щодо росії та підтримку України. 

Нагадаємо, залізничне сполучення з Республікою Польща здійснюється у штатному режимі. Пасажирські та вантажні поїзди наразі курсують без ускладнень. Про це повідомили в "Укрзалізниці".

Як писали "Ми-Україна" раніше, німецький уряд вважає за необхідне, щоб Євросоюз вів санкції проти росії у зв'язку із загибеллю російського опозиціонера Олексія Навального. Із відповідною ініціативою на засіданні глав МЗС країн ЄС 19 лютого виступить міністерка закордонних справ ФРН Анналена Бербок, пише Reuters. 

Головне

Міністерство енергетики України звернулося до Міжнародного агентства з атомної енергії з закликом пришвидшити розгортання місій МАГАТЕ на критичних для українських АЕС підстанціях.