Збільшення виробництва зброї є "амбітною ціллю" на 2024 рік - Міноборони України

Збільшення виробництва зброї є

Збільшення виробництва зброї є "амбітною ціллю" на 2024 рік. Про це в інтерв'ю NV розповів заступник міністра оборони України генерал-лейтенант Іван Гаврилюк.

За його словами, Україна вже змогла наростити виробництво техніки та озброєння в 2023 році, але мета на цей рік - ще більше збільшити виробництво.

"Президентом визначено завдання щодо збільшення спроможностей вітчизняного обороно-промислового комплексу з виробництва різних типів озброєння, військової техніки, ракет та боєприпасів, максимальної локалізації та масштабування виробництва в Україні", - підкреслив Гавлюк.

Також він нагадав, що у держбюджеті 2024 року на статтю "озброєння, військова техніка та боєприпаси" для ЗСУ виділяється 257 мільярдів гривень. І значна частина цих грошей буде спрямована на завантаження виробничих потужностей оборонно-промислового комплексу України.

Нагадаємо, головною метою у війні є не дати російському флоту змоги напасти на Україну та забезпечити доступ суден до українських портів. Про це повідомив командувач Військово-морських сил Збройних сил України віцеадмірал Олексій Неїжпапа в інтерв’ю Sky News.

Як писали "Ми-Україна" раніше, генеральний секретар ООН Антоніу Гутерреш ініціює перевірку інформації про участь окремих співробітників Агентства ООН. Про це повідомив журналістам речник Генсека Стефан Дюжаррік.

Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерріш повідомив, що до терористичних атак були причетні 12 співробітників Агентства ООН в Газі (UNRWA). Дев'ятьох з них було звільнено, один загинув, а доля ще двох невідома.

 

 

Головне

Міністерство енергетики України звернулося до Міжнародного агентства з атомної енергії з закликом пришвидшити розгортання місій МАГАТЕ на критичних для українських АЕС підстанціях.