Зеленський прибув до Литви для участі в саміті Триморʼя

Зеленський прибув до Литви для участі в саміті Триморʼя

Президент Володимир Зеленський повідомив про свій приїзд до Литви. Там у нього запланована участь у саміті Триморʼя - об'єднання держав-членів ЄС, які мають вихід до Адріатичного, Балтійського та Чорного морів.

Глава держави анонсував, що матиме важливі зустрічі. Також, за його словами, на порядку денному - підписання ще однієї двосторонньої безпекової угоди.

"Головне зараз – зробити все для зміцнення нашої ППО, забезпечення нагальних потреб Сил оборони України, а також консолідації міжнародної підтримки, щоб ми могли подолати російський терор", - додав Зеленський.

Гарант нагадав, що країна-агресорка становить загрозу не лише для нашої держави, а і для кожної, яка з нею має спільний кордон та кожної, яка "цінує міжнародне право".

Нагадаємо, напередодні президент Володимир Зеленський обговорив з новим прем'єром Ірландії Саймоном Гаррісом нову угоду про безпеку в межах Вільнюської декларації "Великої сімки". Також глава української держави запросив його відвідати Глобальний саміт миру, який відбудеться незабаром. 

Як писав "Ми-Україна" раніше, 10 квітня Велика Британія та Україна підписали рамкову угоду для заохочення співпраці в оборонних та промислових питаннях. Відповідне рішення було прийнято на військово-промисловій конференції в Києві, в якій взяли участь близько 30 британських оборонних компаній.

Головне