Зеленський про удар по Харкову: Вдалося врятувати чотирьох людей, серед них - дитина

Зеленський про удар по Харкову: Вдалося врятувати чотирьох людей, серед них - дитина

Президент України Володимир Зеленський прокоментував удар по Харкову з боку російських військ у ніч проти суботи, 10 лютого. За його словами, вдалося врятувати чотирьох людей, і серед них одна дитина.

Про це глава держави повідомив у своєму Telegram-каналі. Він зазначив, що "реальність завжди говорить більше, ніж будь-які слова".

Внаслідок удару по Харкову через пожежу загинула ціла сімʼя: батьки та троє дітей. 

"Найстаршому сину, Олексію, 7 років, середньому, Михайлу, 4 роки, найменший – Павло, йому було 7 місяців. Діти, які ще не встигли побачити життя й були вбиті через російське божевілля", - йдеться в дописі президента.

Крім того, загинула ще одна сімʼя: чоловік та дружина. Зеленський висловив співчуття рідним та близьким всіх загиблих.

Станом на 15 годину рятувальна операція на місці триває. Відомо, що надзвичайники врятували чотирьох людей. Серед них є одна дитина. Ще десятки осіб евакуйовані. Наразі необхідні служби залучені до роботи на місці події. Глава держави наголосив, що кожному, хто постраждав, буде надана необхідна допомога.

"Я вдячний усім, хто підтримує Україну та українців у захисті від російського терору. Кожен прояв підтримки критично важливий. І так само важливо розуміти, що терор не може залишатися безкарним. Терор не може залишатися без справедливої відповіді. Терористи повинні програти цю війну, яку вони розпочали", - написав Володимир Зеленський.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, правоохоронці, які працюють на місці трагедії у Харкові, повідомили про виявлення тіла наймолодшого загиблого. Таким чином, знайдено всі сім тіл жертв.

Головне

Міністерство енергетики України звернулося до Міжнародного агентства з атомної енергії з закликом пришвидшити розгортання місій МАГАТЕ на критичних для українських АЕС підстанціях.