Зеленський провів розмову з прем’єром Японії: про що домовились

Зеленський провів розмову з прем’єром Японії: про що домовились

Президент Володимир Зеленський провів розмову з Прем’єр-міністром Фуміо Кішідою - домовилися розширити співпрацю, зокрема роботу над безпековими гарантіями та конференцією з питань відновлення України.

Про це він написав у Telegram.

У ході розмови, вони домовилися про розширення співпраці, включаючи роботу над забезпеченням безпекових гарантій та організацією конференції з питань відновлення України.

Зеленський подякував за рішучу заяву міністрів закордонних справ "Групи семи", які підтвердили свою незмінну підтримку України, навіть на тлі інших глобальних подій.

Також президент висловив особливу вдячність Японії за значний внесок у галузі енергетики, включаючи постачання потужних турбін і трансформаторів, а також за відновлення роботи офісу JICA в Києві.

У розмові також обговорили подальшу макрофінансову підтримку України та роботу над впровадженням Формули миру. Президент запросив Прем'єр-міністра Кішіду на майбутній другий саміт програми "Зерно з України".

Нагадаємо, зустріч президента Сполучених Штатів Америки Джо Байдена та лідера Китаю Сі Цзіньпіна відбудеться вже в середу, 15 листопада, у Сан-Франциско (Каліфорнія, США).

Як зазначається, лідери двох країн зустрінуться під час форуму Азійсько-Тихоокеанського економічного співробітництва, розповів високопоставлений чиновник.

Це будуть перші за 2023 рік переговори Байдена і Сі Цзіньпіна. При цьому, як пише видання, метою зустрічі є пошуки шляхів для стабілізації свого гострого суперництва, хоча геополітична напруженість і не має ознак ослаблення.

Як інформував "Ми-Україна" раніше, Єврокомісія рекомендує розпочати процес переговорів щодо вступу України в ЄС.

Головне