Зеленський провів телефонну розмову з Олафом Шольцем: подробиці

Зеленський провів телефонну розмову з Олафом Шольцем: подробиці

Президент України Володимир Зеленський у четвер, 30 листопада, провів телефонну розмову з канцлером Німеччини Олафом Шольцем.

Про це повідомив глава української держави у своєму Telegram-каналі. Зеленський розповів, що поговорив з федеральним канцлером про подальшу співпрацю у сфері оборони.

Президент також висловив подяку за великий пакет військової допомоги від Німеччини напередодні зимового періоду, в який увійшли, зокрема, чотири системи IRIS-T. Крім того, Володимир Зеленський подякував за багаторічну програму німецької фінансової допомоги. За його словами, це є найкращими сигналами триваючої підтримки від Німеччини, адже країна продовжує виконувати свої домовленості.

Крім того, посадовці обговорили ситуацію, яка розгортається на полі бою в Україні. Президент розповів про візит до Куп’янська, який він здійснив зранку, а також Херсона, Миколаєва та Одеси перед цим. Шольца було поінформовано про ситуацію в Чорному морі, функціонування "зернового коридору" та про дії для забезпечення продовження захисту цивільного судноплавства. 

Зеленський подякував Німеччині за її участь в імплементації Формули миру президента, за участь німецького радника на засіданні на Мальті та готовність узяти участь у наступній зустрічі.

Глава української держави пояснив важливість забезпечення єдності в Євросоюзі. Йдеться про підтримку переговорів про майбутнього членство України в блоці та виділення 50 млрд євро на допомогу на наступні роки.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, президент Володимир Зеленський під час робочої поїздки до Одеси взяв участь у нараді з ліквідації наслідків негоди в Україні. Він доручив прискорити процес відновлення електропостачання.

Головне

Міністерство енергетики України звернулося до Міжнародного агентства з атомної енергії з закликом пришвидшити розгортання місій МАГАТЕ на критичних для українських АЕС підстанціях.