Зеленський: росія накопичує ракети для ударів по енергетиці, як це було торік

Зеленський: росія накопичує ракети для ударів по енергетиці, як це було торік

Російська армія зараз зосереджена на накопиченні ракет, щоб вже з настанням холодів завдавати ураження українській енергосистемі. Про це під час німецько-української конференції муніципальних партнерств заявив президент Володимир Зеленський. 

"росія зараз накопичує ракети для ударів по енергетиці України, як це було торік. Німеччина вже потужно допомагає нам із системами ППО та іншими засобами фізичної оборони країни", - сказав він. 

За оцінкою української воєнної розвідки, російський ВПК здатен щомісяця виробляти до 120 ракет. На сьогодні у них в запасах вже накопичено приблизно 870 одиниць високоточного озброєння, яке окупанти можуть використовувати для ударів по території України. У ГУР МО підрахували, що у рф нині є у наявності близько 165 "Калібрів", до 290 "Іскандерів" обох типів та орієнтовно 80 "Кинджалів". Водночас у відомстві зазначити, що скористатися всіма накопиченими ракетами агресору не вдасться, щонайменше 30% з них мають залишитися. 

Нагадаємо, раніше військовий експерт Олексій Гетьман допускав, що з настанням зимового періоду росіяни, ймовірно, битимуть по одній обраній цілі великою кількістю ракет, не розпорошуючи зусилля, як вони робили це раніше. За його оцінкою противник зимою запускатиме двічі на на місяць 70-80 ракет. Під час таких атак ворог обиратиме одну-дві цілі і гатитиме по них, скеровуючи туди по 20-30 снарядів. 

Як писав "Ми-Україна" раніше, очільниця Міністерства закордонних справ Німеччини Анналена Бербок днями заявила, що Володимир Путін надто рано радіє через драматичну ситуацію по всьому світу. Міністерка наголосила, що  німецький уряд не тільки продовжуватиме допомагати Україні, але і розширить допомогу.

 

 

Головне

Міністерство енергетики України звернулося до Міжнародного агентства з атомної енергії з закликом пришвидшити розгортання місій МАГАТЕ на критичних для українських АЕС підстанціях.