Зеленський увів санкції проти 51 особи та 134 компаній

Зеленський увів санкції проти 51 особи та 134 компаній

Зеленський увів санкції проти 51 особи та 134 компаній. Про це йдеться на офіційному інтернет-представництві президента.

Згідно з першим указом, санкції запроваджені проти 119 компаній. Переважно це російські підприємства, які розташовані на території РФ, проте до санкійного списку потрапило ТОВ "Автодель ГАЗ", яке працює у Криму.

Указ накладає обмеження на 43 особи, серед яких, окрім росіян, є також громадяни України та Латвії.

Також до санкційного списку на 10 років потрапив мільярдер Леонід Блаватник. Він народився в Одесі, побудував бізнес у росії, а зараз має громадянство Великої Британії.

Серед підсанкційних компаній більшість працює в рф чи в окупованому Криму.

Нагадаємо, прикордонники затримали вісім іноземців, шестеро із них громадяни Туреччини. Про це повідомили у Дерприкордонній службі.

Мігранти сховалися у мікроавтобусі для незаконного перетину кордону на Львівщині. За кермом автотранспорту був українець. Пасажири, серед яких четверо дітей, не мали при собі документів. Подальшу долю затриманих вирішуватиме суд.

Як писали "Ми-Україна" раніше, керівник апарату КМВА допомагав депутатам Київради ухилятися від військової служби. Про це повідомили у ДБР.

Високопосадовець КМВА незаконно "направляв" депутатів з військової частини нібито у відрядження до військової адміністрації Києва.

Головне

Міністерство енергетики України звернулося до Міжнародного агентства з атомної енергії з закликом пришвидшити розгортання місій МАГАТЕ на критичних для українських АЕС підстанціях.