Зеленський вважає, що за атаками ХАМАСу на Ізраїль стоїть той, хто підтримує бойовиків: Росія одна з них

Зеленський вважає, що за атаками ХАМАСу на Ізраїль стоїть той, хто підтримує бойовиків: Росія одна з них

Президент України Володимир Зеленський вважає, що за атаками ХАМАСу на Ізраїль стоїть росія. Про це він заявив на пресконференції за підсумками переговорів із президентом Румунії, відповідаючи на запитання журналістки телеканалу "Ми-Україна".

За словами глави української держави, за ударами бойовиків ХАМАС на Ізраїль стоїть той, хто їх підтримує. Однією з таких країн є росія. Тому президент України переконаний, що росіяни допомагали з підготовкою нападу терористів на ізраїльські міста, і стоять "за відповідними кроками".

Нагадаємо, за даними Центру національного спротиву, інструктори ПВК "Вагнера", які перебували на території Білорусі, навчали бойовиків ХАМАС перед їхнім нападом на Ізраїль. 

"Ключовими напрямами підготовки бойовиків ХАМАС стали навчання штурму та застосування малих безпілотних апаратів для скиду вибухового матеріалу. Лише росіяни, серед союзників ХАМАСу, мають досвід застосування дронів з механізмами скиду по техніці ворога. Саме його "вагнерівці" і передавали бойовикам ХАМАСу під час навчань в країнах Африки", - заявили у ЦНС.

Як повідомляли "Ми-Україна", група хакерів з прокремлівської організації Killnet вчинила кібератаку на урядові системи Ізраїлю.

Головне

Міністерство енергетики України звернулося до Міжнародного агентства з атомної енергії з закликом пришвидшити розгортання місій МАГАТЕ на критичних для українських АЕС підстанціях.