Зеленський затвердив склад делегації для переговорів щодо гарантій безпеки

Зеленський затвердив склад делегації для переговорів щодо гарантій безпеки

Президент Володимир Зеленський 8 січня підписав указ про формування делегації України для участі у переговорах, спрямованих на визначення "гарантій безпеки".

Указ опублікований на офіційному веб-сайті Офісу президента.

Голова Офісу президента Андрій Єрмак очолив цю делегацію, призначену для участі у "переговорах з розробки та підготовки двосторонніх та багатосторонніх міжнародних угод між Україною та іншими країнами щодо гарантій безпеки України".

Склад делегації також включає заступників Єрмака, таких як Роман Машовець та Ігор Жовква, а також представників Департаменту з питань європейської та євроатлантичної інтеграції, а саме Ігора Баранецького та Віталія Мартинюка.

Міністри з питань стратегічних галузей промисловості, оборони, юстиції, економіки також представлені у складі делегації, разом із представниками МЗС, Головного управління розвідки Міноборони, Служби зовнішньої розвідки, СБУ та Департаменту міжнародного оборонного співробітництва Міноборони.

Указ також визначає, що голова делегації, Андрій Єрмак, може вносити зміни до складу та залучати експертів за необхідності, за погодженням із МЗС.

Щодо директив для переговорів про "гарантії безпеки", вони зазначені в указі як засекречені.

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, росія намагається вибити ЗСУ із плацдармів на лівому березі Дніпра.

Головне

Міністерство енергетики України звернулося до Міжнародного агентства з атомної енергії з закликом пришвидшити розгортання місій МАГАТЕ на критичних для українських АЕС підстанціях.