Зеленський зустрівся з новим головою МЗС Франції Стефаном Сежурне

Зеленський зустрівся з новим головою МЗС Франції Стефаном Сежурне

Президент України Володимир Зеленський у Києві зустрівся з новим міністром закордонних справ Франції Стефаном Сежурне.

Про це він написав у Telegram.

Президент повідомив, що вони із Сежурне обговорили потреби України в обороні, зокрема, акцент був зроблений на таких аспектах, як:

  • Розвиток спільного виробництва дронів;
  • Посилення виробництва артилерії;
  • Збільшення ефективності систем протиповітряної оборони

Під час зустрічі Зеленський також поділився інформацією про продовження роботи з реалізації "Формули миру". Президент висловив подяку Франції за активну участь у цих глобальних ініціативах та за підтримку на полі бою для українських військових та допомогу народу України.

Зазначимо, що голова МЗС Франції Стефан Сежурне здійснив візит до Києва для продовження дипломатичної діяльності Франції. Спочатку планувалося, що до Києва прибуде Катрін Колонна, однак вона пішла у відставку. На її місце і було призначено Стефана Сежурне. Він очолив Міністерство закордонних справ Франції лише два дні тому - 11 січня.

Нагадаємо, 8 січня прем'єр-міністр Франції Елізабет Борн оголосила про відставку. За її словами, нині у Франції "здійснення реформ є більш необхідним, ніж будь-коли". Вже 9 січня французький уряд очолив міністр освіти Габріель Атталь. 

Як писав "Ми-Україна" раніше, безпекова угода, яку Україна підписала з Великою Британією, не стане повторенням Будапештського меморандуму.

Головне