Зеленський зустрівся з премʼєром Норвегії Йонасом Гаром Стере

Зеленський зустрівся з премʼєром Норвегії Йонасом Гаром Стере

Президент України Володимир Зеленський у середу, 13 грудня, зустрівся з премʼєр-міністром Норвегії Йонасом Гаром Стере в норвезькій столиці Осло.

Про це повідомила пресслужба глави української держави в Telegram-каналі. За його словами, Норвегія є одним із глобальних лідерів у допомозі Україні під час повномасштабного вторгнення рф. При цьому рішення та дії країни є не тільки вчасними та суттєвими, а і залишаються прикладом для інших країн та прикладом лідерства.

Зеленський також розповів подробиці зустрічі з премʼєр-міністром Норвегії Йонасом Гаром Стере. Він зазначив, що вони обговорили важливі для для обох питання, загальний перебіг дня та спільну двосторонню роботу України з Норвегією.

"Підтримку українських воїнів, продовження нашої роботи для захисту вільного мореплавства в контексті спроби росії заблокувати Чорне море і наші порти, захист наших міст від терору", - перелічив президент.

Крім того, він висловив подяку Йонасу Гару Стере за лідерство, подяку всьому уряду і парламенту Норвегії та всьому норвезькому суспільству.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський у середу, 13 грудня, перебуває із робочим візитом у Норвегії. Його поїздка до цієї скандинавської країни заздалегідь не анонсувався. Про прибуття в Осло глави української держави поінформувала пресслужба норвезького уряду.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, Норвегія виділить 1 млрд крон (близько 84 млн євро) на гуманітарну допомогу Україні. Кошти перерахують норвезьким організаціям, які опікуються допомогою Києву під час повномасштабної російської агресії.

Головне

Міністерство енергетики України звернулося до Міжнародного агентства з атомної енергії з закликом пришвидшити розгортання місій МАГАТЕ на критичних для українських АЕС підстанціях.