Зеленський зустрівся з прокурором МКС Карімом Ханом (фото)

Зеленський зустрівся з прокурором МКС Карімом Ханом (фото)

Президент України Володимир Зеленський зустрівся з прокурором Міжнародного кримінального суду у Гаазі Карімом Ханом.

Про це глава держави розповів у своєму Telegram-каналі.

"Співпраця нашої держави, усіх наших правоохоронних інституцій, Офісу Генерального прокурора з Міжнародним кримінальним судом – абсолютно системна та наближає реальну відповідальність за російські воєнні злочини", - розповів Зеленський.

За словами українського президента, вже є перший чіткий результат – історичний ордер на арешт Володимира Путіна. Він додав, що будуть і всі інші справедливі результати.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський наступного тижня зустрінеться з президентом США Джо Байденом.

“Президент України Володимир Зеленський планує взяти участь у Генеральній Асамблеї ООН у Нью-Йорку наступного тижня”, – йдеться у повідомленні.

Відомо, що президент України має зустрітися з президентом Джо Байденом. Наразі невідомо, чи відбудеться зустріч лідерів в Нью-Йорку або в Білому домі.

Також президент України Володимир Зеленський може зустрітися із польським президентом Анджеєм Дудою найближчим часом. За словами голови канцелярії польського президента Павела Шрота, президент Дуда найближчим часом зустрінеться з українським лідером. Проте Шрот не став вдаватися в деталі.

Шрот також зазначив, що президент Дуда підтримує позицію польського уряду щодо одностороннього продовження ембарго на український агроімпорт.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, президент Володимир Зеленський у понеділок, 11 вересня, зустрівся з очільницею МЗС ФРН Анналеною Бербок. За підсумками перемовин глава держави висловив вдячність Німеччині за новий оборонний пакет для України та допомогу країни із посиленням української ППО.

Головне

Міністерство енергетики України звернулося до Міжнародного агентства з атомної енергії з закликом пришвидшити розгортання місій МАГАТЕ на критичних для українських АЕС підстанціях.