ЗСУ на Авдіївському напрямку покращили тактичне положення, – Генштаб

ЗСУ на Авдіївському напрямку покращили тактичне положення, – Генштаб

Збройні сили України на Авдіївському напрямку покращили своє тактичне положення південно-східніше Новобахмутівки. Про це повідомила пресслужба Генерального штабу ЗСУ на сторінці у Facebook.

Як зазначається, у зоні відповідальності оперативно-стратегічного угруповання військ “Таврія” на Авдіївському напрямку військові ЗСУ продовжують стримувати окупантів. Останні не полишають намагань оточити місто Авдіївка.

"Наші воїни стійко тримають оборону, завдаючи загарбникам значних втрат", - йдеться в дописі.

Загалом Збройні сили України протягом останньої доби, 2 січня, змогли відбити вісім атак російської армії поблизу Новобахмутівки, Бердичева, Авдіївки та 16 атак в районах Первомайського та Невельського, що в Донецькій області. Крім того, південно-східніше села Новобахмутівка українські воїни покращили своє тактичне положення.

Водночас на Бахмутському напрямку ЗСУ відбили ще шість атак загарбників у районах Богданівки, Кліщіївки та Андріївки, що на Донеччині. На Мар'їнському напрямку наступальних дій ворог не проводив.

Нагадаємо, за підсумками бойової доби 2 січня сукупні втрати російської армії у війні проти України зросли на ще майже 700 солдатів. Сили оборони України також утилізували сім бойових броньованих машин, 15 артилерійських систем та 36 дронів. Таким чином від початку повномасштабної агресії росії ворог втратив 361,5 тис. військовослужбовців.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, російська федерація запланувала розгортання мережі підставних компаній в Узбекистані задля закупівлі комплектуючих для безпілотників в обхід санкцій, запроваджених проти країни-агресорки.

Головне