ЗСУ попереджають: масові заходи на свята можуть стати ціллю ворога

ЗСУ попереджають: масові заходи на свята можуть стати ціллю ворога

Збройні сили України попередили громадян, що масові заходи на різдвяно-новорічні свята можуть стати ціллю ворога для бомбардувань чи ракетних обстрілів.

Відповідне повідомленні опублікувало Управління стратегічних комунікацій ЗСУ на сторінці у Facebook. У Страткомі закликали українців дотримуватись діючих обмежень. Вони стосуються проведення масових заходів у районах виконання бойових завдань. Особливо це важливо робити перед прийдешніми святами.

Як зазначається, російські загарбники уважно слідкують за будь-якою інформацією про переміщення чи скупчення як українських військових, так і цивільних мешканці. Тож саме масові події, урочисті зібрання з високим шансом можуть стати однією із цілей для ракетних ударів або ж бомбардувань з боку ворога.

"Не ігноруйте сигнали повітряної тривоги та зберігайте інформаційну тишу", - додали в Страткомі.

Нагадаємо, головну ялинку Києва відкриють 6-го грудня, на День Святого Миколая. Встановлюватимуть новорічне дерево будуть о 17:00-18:00. Як і минулого року, прикрасять за рахунок меценатів та з дотриманням режиму обмеження використання електроенергії. Ярмарок та розваг на Софійській площі не планується. Крім того, комендантська година триватиме, як і зазвичай, з 00:00 до 05:00. 

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, у тимчасово окупованому Старобільську Луганської області росіяни вирішили скасувати святкування Дня Святого Миколая у всіх навчальних закладах. Окупанти стверджують, що це є виключно українське свято, і не рекомендують готувати подарунки для дітей. 

Головне

Міністерство енергетики України звернулося до Міжнародного агентства з атомної енергії з закликом пришвидшити розгортання місій МАГАТЕ на критичних для українських АЕС підстанціях.