ЗСУ в грудні отримають в кілька разів більше безпілотників, ніж минулого місяця

ЗСУ в грудні отримають в кілька разів більше безпілотників, ніж минулого місяця

Збройні сили України в грудні отримають в кілька разів більше безпілотників, ніж минулого місяця. Особливо зросте кількість дронів тактичного рівня.

Про це розповів заступник міністра оборони України генерал-лейтенант Іван Гаврилюк в інтерв'ю виданню АрміяІnform. За його словами, впродовж останніх місяців наші військові отримують більше безпілотників різних типів та модифікацій. 

Крім того, на окремих ділянках фронту через інтенсивність бойових дій дрони тактичного рівня є витратним матеріалом, зазначив Гаврилюк. Тож запаси дронів необхідно поповнювати постійно, як і боєприпаси.

"У листопаді нам вдалося направити у війська більше БПЛА, ніж попереднього місяця. Нещодавно ми отримали додатковий ресурс на закупівлю. Тому у грудні ЗСУ отримають вже в рази більше безпілотників", - наголосив заступник міністра.

Таким чином у Міноборони сподіваються на зміну картинки на полі бою. Водночас масштабувати виробництво для ЗСУ потрібно не тільки серед дронів, але й серед системи радіоелектронної боротьби (РЕБ). Наразі до цього докладають максимальні зусилля та фінансові ресурси.

Зараз українські війська мають у користуванні приблизно 70 модифікацій дронів і понад 20 різних типів боєприпасів для безпілотників. Також останнім часом було допущено до експлуатації шість нових систем РЕБ, серед яких і так звані "окопні".

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, Україна розробляє "довгі" ракети типу "Нептун" і модернізує C-300 та "Бук". До виробництва озброєнь, техніки, ракет та боєприпасів залучають не лише державні підприємства, а й приватні компанії.

Головне