ЗСУ знизили можливості використання ворожих А-50, — Ігнат

ЗСУ знизили можливості використання ворожих А-50, — Ігнат

Завдяки ефективній діяльності Повітряних Сил ЗСУ протягом останніх двох тижнів, розвідувальні можливості російських літаків А-50 помітно зменшилися.

Про це заявив речник Повітряних Сил ЗСУ полковник Юрій Ігнат в ефірі телемарафону.

Він наголосив, що це досягнення є унікальним, оскільки українські сили здійснили збиття літаків А-50 вперше, а потім ще одне таке збиття на великій відстані, що відбило їх далеко від зони бойових дій.

Це призвело до значного зменшення здатностей літаків А-50 здійснювати радіолокаційну розвідку та отримувати важливу для ворога інформацію щодо планування атак.

Ігнат додав, що ймовірно, росія намагатиметься відновити свої втрати, вибираючи літаки А-50 зі складу для заміни тих, які були знищені українськими військовими.

Нагадаємо, на борту літака Іл-76, який впав у Бєлгородській області росії, планувалося перевезення російських високопосадовців, але в останній момент ФСБ заборонила їм сідати в літак.

Також СБУ відкрила кримінальну справу через падіння Іл-76 під Бєлгородом.

Секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данілов заявив, що на борту літака не було українських військовополонених.

Як інформував "Ми-Україна" раніше, російські окупанти продовжують застосовувати хімічну зброю проти Збройних сил України. Так, лише протягом минулої доби було зафіксовано дев'ять скидів хімзброї на позиції Сил оборони.

Головне

Міністерство енергетики України звернулося до Міжнародного агентства з атомної енергії з закликом пришвидшити розгортання місій МАГАТЕ на критичних для українських АЕС підстанціях.